COVID-19 și Autonomia „Ținutului secuiesc”

NICIUNUL din actualii deputați nu merită să mai ajungă vreodată în Parlamentul României! Această pată ar trebui să îi urmărească toată viața!

Parlamentul României, paralizat de pandemia COVID-19, a reușit să introducă în procesul legislativ un act care atacă direct interesul național al statului român, prevăzut de Constituție. Stând în casă vom constata că „afară” s-a modificat? Statul român a fost surprins strategic, ridiculizat și aproape de șah mat, după ce și-a pus în pericol relațiile bune cu parteneri strategici, prin neacceptarea statului Kosovo.

În luna decembrie 2019, atunci când întreaga capacitate de judecată nu ne era afectată de teribilul SARS CoV-2, în Parlamentul României se depunea un document, un act prin care se dorea legiferarea procesului de obținere a autonomiei unei părți din teritoriul național al României. Documentul a fost înregistrat și a început procedura legislativă.

Deficiențele în procesul de înregistrare a documentelor la nivelul Parlamentului României s-au dovedit periculoase pentru statul român. Înregistrarea un document care este un atentat la statutul de stat unitar poate fi justificată printr-o lipsă de reglementare, ceea ce nu scuză întru totul atitudinea celui care a operat înregistrarea, acesta sau aceasta fiind cetățean român.

Întrucât importanța respectării Constituției este evidentă, unul dintre obiectivele majore ale tuturor structurilor statului este apărarea Constituției, iar un serviciu de informații are chiar o structură destinată acestui obiectiv. Cum de nu a sesizat nimeni, în ce fel a fost mascat acest document (dacă a fost!), de ce nu a fost nicio reacție? Greu de spus, mai ales că noi toți avem încredere în cei care veghează pentru securitatea României.

Documentul a primit aviz negativ de la Consiliul legislativ. Cu toate acestea, procesul legislativ a continuat și s-a ajuns ca în 28 aprilie 2020, proiectul să fie adoptat, prin procedură tacită de către Camera Deputaților. Așadar, surprinși sau mai puțin surprinși, deputații au aprobat un document, pe care mai apoi îl critică vehement pe posturile de știri. Desigur, principala vină este a COVID-ei!

Toți deputații, indiferent de partidul politic sau categoria socială din care provin, au depus un Jurământ atunci când au intrat în Parlament. Ei sunt reprezentanții noștri. Niciunul nu a reacționat înainte de a se împlini termenul, astfel încât să stopeze un demers antiromânesc. NICIUNUL nu merită să mai ajungă vreodată în Parlamentul României! Ar trebui ca această pată să îi urmărească toată viața!

Foarte probabil, Senatul va corecta această eroare majoră, dar cu ce preț! După ani în care România a rezistat presiunilor din partea partenerilor de a recunoaște Kosovo, după oportunități ratate pentru respectarea unui principiu stabilit prin Constituție, statul român este surprins. La fel de surprins că autostrăzile realizate în România se opresc în această regiune a României, că oficiali ai statului vecin își organizează activități sau participă la activități organizate de autorități locale, fără să fie însoțiți de oficiali ai statului român, sau că la nivelul tuturor instituțiilor s-a produs o epurare etnică, favorizată de hazardata lege privind poliția locală.

Momentul, aparent favorabil celor care au făcut demersul, se poate întoarce împotriva lor, printr-un efect de bumerang. În România, mișcările radicale, naționaliste nu au avut priză la public. Criza economică în care am intrat, frustrările „statului în casă” și a luptei cu un inamic nevăzut ar putea genera o efervescență a radicalismului și a naționalismului, căreia doar un motiv îi lipsea. Acum l-a primit, mai mult decât era necesar.

Dă Doamne minte tuturor celor ce trăiesc pe pământul României!

Publicat de Ștefan Dănilă

Adaptabil la situații neprevăzute, cu o experiență în conducere la nivel înalt, optimist realist, critic la lucrul prost făcut

4 gânduri despre „COVID-19 și Autonomia „Ținutului secuiesc”

 1. Din păcate, printre actualii deputați avem și militari în rezervă (poate pentru ei e mai corectă sintagma „foști militari”) care au uitat repede jertfele de sânge pentru întregirea țării ale înaintașilor.

  Apreciază

  1. Indiferent din ce categorie socială provin, au depus un Jurământ atunci când au intrat în Parlament. Ei sunt reprezentanții noștri. Niciunul nu a reacționat înainte de a se împlini termenul, astfel încât să stopeze un demers antiromânesc. NICIUNUL nu merită să mai ajungă vreodată în Parlamentul României! Ar trebui ca această pată să îi urmărească toată viața!

   Apreciază

   1. la urmatoarele alegeri pt candidati pe buletinele de vot sa fie scris MARE si Obligatoriu ca au facut parte din Legislativul care a primit si a acceptat tacit propunerea de infiintare a Tinutului Autonom Secuiesc

    Apreciază

 2. Domnule general, noi le-am dat ungurilor acest drept de a fi în Parlamentul României!
  Noi înșine, prin lipsa noastră de atitudine civică!
  Dacă toți românii cu drept de vot și-ar exercita această prerogativă, UDMR-ul nu ar face pragul electoral și ar putea să latre până s-ar îmbolnăvi de jigodie!
  Încă ceva: las orice parlamentar deoparte (deși sunt absolut de acord ce ceea ce ați scris) și mă întreb: sunt atâția trepăduși acolo, numiți funcționari parlamentari, care iau niște pensii, cu adevărat, nesimțite și salarii pe măsura nesimțirii pensiilor, care AR FI TREBUIT SĂ ȘTIE!
  De ce nu au știut?! De ce nu au spus nimic?! Oare niciunul dintre acei funcționari, care ar fi trebuit să știe, nu e român?! Toți acei funcționari sunt unguri?!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: